Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Ontdek de verborgen krachten van blokken voor de ontwikkeling van je baby

Blokken zijn niet zomaar speelgoed. Ze spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van je kind door bij te dragen aan hand-oogcoördinatie, balans en zelfs een basiskennis van natuurkunde. Deze bescheiden bouwsteentjes zetten stiekem grote stappen voor de ontwikkeling van je kind. Ze zijn niet alleen ideaal voor het ontwikkelen van oog-handcoordinatie, maar wakkeren ook een vroege paste voor natuurkunde aan en dragen bij aan balans.

Minder is meer: Waarom je niet te veel blokken moet geven

Overweeg om tijdens het spelen het aantal blokken te beperken tot 3 of 4. Dit helpt je kind zich te concentreren en vermindert keuzestress. Hiermee help je ze dieper in hun spel te duiken. De grotere sets? Die bewaar je voor later als je kind eraan toe is.

De muziek van blokken: Klappen en tikken

Vanaf 8 tot 12 maanden beginnen kinderen interesse te tonen in geluid. Laat ze de blokken tegen elkaar tikken en zie hoe ze reageren: het opent een hele wereld voor ze. Het is een simpele manier om hun zintuiglijke waarneming te stimuleren.

Omvergooien als leerproces

Een kleine toren bouwen en die vervolgens om laten gooien door je kind zorgt niet alleen voor plezier (bij herhaling schateren sommige baby’s het uit), maar het is ook een praktische leeroefening.

De fascinatie voor bakjes: Hoe blokken en bakjes samenwerken

Rond de leeftijd van 10 tot 11 maanden kunnen bakjes met blokken erg fascinerend zijn voor je kleintje. In het begin worden de blokken eruit gegooid, maar geleidelijk leren ze hoe ze deze er ook weer in kunnen doen.

Eerste bouwpogingen: Van enkele blokken naar torens

Als de eerste verjaardag in zicht komt, zal je kind proberen om een blok op een ander blok te plaatsen. Het is een eenvoudige maar belangrijke stap in de ontwikkeling van meer complexe vaardigheden.

De evolutie van blokstructuren: Van eenvoudige torens naar complexe bouwwerken

Na de mijlpaal van het eerste jaar beginnen de bouwvaardigheden van je kind zich verder te ontwikkelen. Rond de 18 maanden zul je versteld staan van de complexiteit van de structuren die ze kunnen bouwen.