Waarom Howtotalk werkt.

Liefde heb je genoeg, maar soms zou je je kind het liefst achter het behang plakken. Of misschien heb je daar geen last van, maar denk je wél dat je kind wat beter in zijn vel zou kunnen zitten. De Howtotalk-app helpt je daarbij.    

Er zijn een heleboel methodes die claimen de beste oplossing te hebben. Wij denken dat er in al die mooie theorieën waardevolle waarheden schuilen. Maar wat we óók denken: niemand heeft zin in huiswerk na een dag van zorgen en werken. We willen op een toegankelijke manier nieuwe inzichten opdoen, met veel voorbeelden en herkenning. Een training moet laagdrempelig zijn, en te volgen op momenten dat het ons uitkomt.    

Dat is precies waar Howtotalk de puzzelstukjes bij elkaar legt.  

rollen
complimenten
autonomie
grenzen
meewerkend gedrag
omgaan met gevoelens

De
methode.

De Howtotalk-formule is gebaseerd op het levenslange werk van kinderpsycholoog en therapeut Haim Ginott, en in navolging daarvan op de wereldwijde bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk van Adele Faber en Elaine Mazlish.

Wetenschappelijk onderzoek en 50.000+ trainingen aan ouders en opvoeders leidden tot onze versie van de methode. Liefdevol, met respect voor alle betrokkenen en met vertrouwen in het kind voorop.

We goten de vaardigheden in 6 modules, met ieder een eigen thema. 

  

De app.

Wij geloven hartstochtelijk in onze methode, die gaat over respect voor iedereen.

Over je kind de ruimte geven om zichzelf te zijn – zónder je eigen grenzen uit het oog te verliezen.  

In onze app leer je die methode stapsgewijs. De modules zijn kort, de theorie is behapbaar. En bereikbaar wanneer jij het wilt. Geen paginalange verhandelingen en geen huiswerk. Alleen tips om het geleerde in praktijk te brengen.  

Je leert van voorbeeldsituaties, kunt luisteren naar podcasts, mag vragen stellen aan experts en je ervaringen delen met andere ouders. Je bent tenslotte niet alleen! 

 

De app
leert je…

rustig omgaan met de gevoelens van je kind  

grenzen stellen en toch in contact blijven 

je kind laten leren van zijn fouten 

je kind zelfstandig en vindingrijk maken 

je kind een goed gevoel over zichzelf geven 

duidelijke afspraken en een ontspannen sfeer in huis 

je kind laten worden wie hij wil zijn 

phone
Probeer het gratis. Download nu
Hoe het begon.

Ervaringen thuis waren voor Heleen de Hertog vijftien jaar geleden de aanzet voor Howtotalk. Haar oudste zoon was ‘een pittig mannetje’ met wie ze de nodige strijd had. “Door de bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk ontdekte ik dat de moeizame situaties met mijn kind vooral ontstonden door míjn manier van communiceren.

Want hoe je als ouder omgaat met de gevoelens van je kind, heeft een enorme impact op de wijze waarop hij zich uit.” Heleen bewerkte het boek voor de Nederlandse markt, evenals een variant met focus op rivaliteit tussen broers en zussen, en gaf ze uit onder de naam How2talk2kids. Ook in Nederland werden het absolute bestsellers: inmiddels zijn er ruim 120.000 exemplaren van verkocht.  

 In de jaren die volgden gaf De Hertog met een team van trainers vele cursussen om ouders de vaardigheden te leren. En om de methode nog toegankelijker te maken, stopten ze al hun kennis in een app, die in 2021 verscheen. “Daarin integreren we het beproefde succes van onze methode, onze jarenlange ervaring met ouders en de nieuwste inzichten uit onderzoek naar emoties, hechting en hersenontwikkeling.”

Simpel, praktisch en direct toepasbaar, dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de app. Ideaal voor ouders die geen zeeën van tijd hebben, en de training in hun eigen tempo willen volgen. De Hertog: “Een kind dat boos wordt, elke keer uit bed komt, faalangstig is, ruzie maakt of plotseling niet meer naar school wil: de app leert je er op een rustige, effectieve manier mee om te gaan. Zonder strijd, beschuldiging en uitspraken waar je spijt van krijgt. Én zonder je eigen grenzen uit het oog te verliezen.”