Howtotalk vind je nu op Everge: Hét platform voor bewust opvoeden

Opvoedcoach in je broekzak

Klaar met weerstand en geruzie? Of kan je kind wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Howtotalk helpt je een sterke, positieve band met je kind te ontwikkelen. Je leert beter omgaan met gevoelens en ontdekt hoe je meewerkend gedrag kunt stimuleren. De lucht klaart op, je kind wordt zelfstandiger en ontwikkelt een positief zelfbeeld.

rollen
complimenten
autonomie
grenzen
meewerkend gedrag
omgaan met gevoelens

De
methode.

De Howtotalk-formule is gebaseerd op het levenslange werk van kinderpsycholoog en therapeut Haim Ginott, en in navolging daarvan op de wereldwijde bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk van Adele Faber en Elaine Mazlish.

Wetenschappelijk onderzoek en 50.000+ trainingen aan ouders en opvoeders leidden tot onze versie van de methode. Liefdevol, met respect voor alle betrokkenen en met vertrouwen in het kind voorop.

De Howtotalk training bestaat uit 6 modules, die je kunt volgen op Everge, hét platform voor bewust opvoeden.

  

Howtotalk op Everge

Tackle elke situatie met communicatietools die je vandaag nog kunt inzetten. Met honderden concrete voorbeelden en een uitgebreide training om in je eigen tempo te volgen. Per module heb je zo’n 5 à 10 minuten nodig.

Als je de training hebt gedaan, is het een kwestie van oefenen om de methode onder de knie te krijgen. Je zult zien dat het steeds makkelijker gaat. Om je daarbij te helpen, schetsten we honderden herkenbare scenario’s, met voorbeelden van hoe je zou kunnen reageren.

Van meltdowns in de supermarkt tot gesloten luiken bij pubers: Howtotalk-oprichter Heleen de Hertog vertelt je er alles over in de Howototalk podcasts op Everge.

De app
leert je…

rustig omgaan met de gevoelens van je kind  

grenzen stellen en toch in contact blijven 

je kind laten leren van zijn fouten 

je kind zelfstandig en vindingrijk maken 

je kind een goed gevoel over zichzelf geven 

duidelijke afspraken en een ontspannen sfeer in huis 

je kind laten worden wie hij wil zijn 

phone
Probeer het gratis. Download nu
Hoe het begon.

Ervaringen thuis waren voor Heleen de Hertog vijftien jaar geleden de aanzet voor Howtotalk. Haar oudste zoon was ‘een pittig mannetje’ met wie ze de nodige strijd had. “Door de bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk ontdekte ik dat de moeizame situaties met mijn kind vooral ontstonden door míjn manier van communiceren.

Want hoe je als ouder omgaat met de gevoelens van je kind, heeft een enorme impact op de wijze waarop hij zich uit.” Heleen bewerkte het boek voor de Nederlandse markt, evenals een variant met focus op rivaliteit tussen broers en zussen, en gaf ze uit onder de naam How2talk2kids. Ook in Nederland werden het absolute bestsellers: inmiddels zijn er ruim 120.000 exemplaren van verkocht.  

 In de jaren die volgden gaf De Hertog met een team van trainers vele cursussen om ouders de vaardigheden te leren. En om de methode nog toegankelijker te maken, stopten ze al hun kennis in een app, die in 2021 verscheen. “Daarin integreren we het beproefde succes van onze methode, onze jarenlange ervaring met ouders en de nieuwste inzichten uit onderzoek naar emoties, hechting en hersenontwikkeling.”

Simpel, praktisch en direct toepasbaar, dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Howtotalk training op Everge. Ideaal voor ouders die geen zeeën van tijd hebben, en de training in hun eigen tempo willen volgen. De Hertog: “Een kind dat boos wordt, elke keer uit bed komt, faalangstig is, ruzie maakt of plotseling niet meer naar school wil: de app leert je er op een rustige, effectieve manier mee om te gaan. Zonder strijd, beschuldiging en uitspraken waar je spijt van krijgt. Én zonder je eigen grenzen uit het oog te verliezen.”