Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Opvoedcoach
in je broekzak

Klaar met weerstand en geruzie? Of kan je kind wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? De Howtotalk-training – te vinden op platform Howtogrow – helpt je een sterke, positieve band met je kind te ontwikkelen. Je leert beter omgaan met gevoelens en ontdekt hoe je meewerkend gedrag kunt stimuleren. De lucht klaart op, je kind wordt zelfstandiger en ontwikkelt een positief zelfbeeld.

0 tools voor easy opvoeden
0+ scenario's en voorbeeldscripts
0+ podcasts ter verdieping

Opvoeden met een goed gevoel

Geef je kinderen een andere kijk op zichzelf en help hen te worden wie ze willen zijn

Bewezen methode

Liefdevol, sterk onderbouwd, met respect voor alle betrokkenen en met vertrouwen in het kind voorop

Voor 2-20 jaar

Je kunt de methode al toepassen op peuters, maar hij komt net zo goed 
van pas bij tieners

Over de Howtotalk-training

TRAINING

Nieuw tools in 5 minuten

Tackle elke situatie met communicatietools die je vandaag nog kunt inzetten. Met honderden concrete voorbeelden en een uitgebreide training om in je eigen tempo te volgen. Per module heb je zo’n 5 à 10 minuten nodig.

VRAGEN

Antwoord op elke opvoedvraag

Heb je een vraag over opvoeden? Binnen een minuut presenteren we je een op maat geschreven reactie. Gebaseerd op door ons geselecteerde en geverifieerde bronnen op het gebied van bewust en verbindend opvoeden.

SCENARIO’S & SCRIPTS

Honderden voorbeelden

Als je de training hebt gedaan, is het een kwestie van oefenen om de methode onder de knie te krijgen. Je zult zien dat het steeds makkelijker gaat. Om je daarbij te helpen, schetsten we honderden herkenbare scenario’s, met voorbeelden van hoe je zou kunnen reageren.

PODCASTS

Leren met je ogen dicht

Van meltdowns in de supermarkt tot gesloten luiken bij pubers: Howtotalk-oprichter Heleen de Hertog vertelt je er alles over in onze podcasts. Ook kun je luisteren naar interviews met (ervarings)deskundigen. De onderwerpen variëren van driftbuien tot bedtijd, van jaloezie tot broer-zus-ruzies – en alles ertussenin.

Reviews

 

 • Leerzaam

  Ons oude kinderdagverblijf werkte met deze methode en uit nieuwsgierigheid de app gedownload. De tools zijn heel fijn. Duidelijk uitgelegd en in de praktijk hebben we minder uitbarstingen van de kleuter en dreumes.

 • Zeer goede app

  De app helpt als reminder om het dagelijks in te blijven zetten.

 • Fijne leerzame app

  Ik heb een account aangeschaft en ben er erg blij mee. Iedere situatie is herkenbaar, soms confronterend maar daar leer je van. Goeie voorbeelden. Het zit goed in elkaar!

Veelgestelde vragen

 

 • Waarin verschilt de training op Howtogrow van het boek?

  De app bevat alle theorie die ook in het boek staat plus de complete training, waarin je interactief de vaardigheden traint (in het boek wordt het alleen uitgelegd). In de app vind je daarnaast heel veel praktische situaties waarbij je ziet welke vaardigheden je kunt toepassen. En daarnaast vind je tal van verdiepende podcasts over verschillende onderwerpen.

 • Onthoudt de Howtogrow-app waar ik ben gebleven in de Howtotalk-training?

  Ja, dat gebeurt aan de hand van een anoniem ID. Zo zorgen we ervoor dat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen als je de app (per ongeluk) verwijdert en opnieuw installeert.

  Je kunt je voortgang wel kwijtraken als je hebt ingelogd via een ander systeem. Bijvoorbeeld als je eerst een account hebt aangemaakt via e-mail, en daarna via je Apple ID. De app denkt dan dat je een nieuwe gebruiker bent.

 • Heb ik een maand- of een jaarabonnement nodig?

  Dat hangt af van je tempo en van hoever je bent. We adviseren in het trainingsprogramma wel om na elke bouwsteen (en dat zijn er 6) een weekje te oefenen met de stof voordat je verdergaat. De training in één maand volgen is dus wat krap en heeft waarschijnlijk niet het gewenste effect. Daarbij kun je ook na de training volop blijven oefenen met nieuwe content en voorbeeldsituaties, en ook kun je podcasts beluisteren en vragen stellen. Je vindt steeds weer iets nieuws in de app.

 • Voor welke leeftijd is de methode bedoeld?

  Vanaf 2 Jaar! De vaardigheden zijn toepasbaar op kinderen in de leeftijd van 2 tot 18 jaar! (Het is in feite nooit te vroeg om ermee te beginnen en nooit te laat) Hoe je het toepast op een peuter, kind of tiener vind je uitgewerkt in de app met diverse voorbeelden bij ‘situaties’. Je leert in de training de vaardigheden toe te passen op jouw kind. Ook de verdiepende podcasts over driftbuien, bedtijd, etc gaan dieper in op hoe je het toepast per leeftijd. In de training: per vaardigheid een korte audio, video en quizvragen, per vaardigheid 5 minuutjes, dus goed te doen tijdens kleine momentjes tussendoor of in de avond op de bank

Ontdek de Howtoplay speelgoedboxen

Selecteer een speelgoedbox afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van je kind. Elke box is gevuld met deskundig samengesteld speelgoed om leren en groei te bevorderen. We leveren aan huis; het enige wat je hoeft te doen is met je kind ontdekken wat de wereld van spelend leren jullie kan bieden.

Nu beschikbaar voor 0-4, 5-6 en 7-8 maanden

Howtotalk: dé methode voor easy opvoeden

Klaar met tot drie tellen, straffen en uit je slof schieten? Howtotalk, een van de gentle methodes op opvoedplatform Howtogrow, helpt je met een andere aanpak. Ontwikkel een sterke band met je kind en leer positief te dealen met driftbuien, gedoe aan tafel, schermtijd en nog veel meer.