Hoe het begon

Ervaringen thuis waren voor Heleen vijftien jaar geleden de aanzet voor Howtotalk. Haar oudste zoon Thomas was ‘een pittig mannetje’ met wie ze de nodige strijd had. ‘Door de bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk ontdekte ik dat de moeizame situaties met mijn kind vooral ontstonden door míjn manier van communiceren. Want hoe je als ouder omgaat met de gevoelens van je kind, heeft een enorme impact op de wijze waarop hij zich uit.’

Heleen bewerkte het boek voor de Nederlandse markt, evenals een variant met focus op rivaliteit tussen broers en zussen, en gaf ze uit onder de naam How2talk2kids. Ook in Nederland werden het absolute bestsellers: inmiddels zijn er ruim 135.000 exemplaren van verkocht.

Heleen: ‘Die moeizame situaties ontstonden vooral door míjn manier van communiceren’

In de jaren die volgden gaf Heleen met een team van trainers vele cursussen om ouders de vaardigheden te leren. En om de methode nog toegankelijker te maken, stopten ze al hun kennis in een app, die in 2021 verscheen. Inmiddels is deze interactieve training onderdeel van opvoedplatform Everge.

Hoe het afliep met Thomas? Vijftien jaar later plukt hij als ondernemende volwassene de vruchten van zijn opvoeding. ‘Ik weet zeker dat Howtotalk me vaardigheden voor het leven heeft bijgebracht.’ Sterker: Thomas werkt inmiddels samen met zijn moeder aan de succesformule van Howtotalk.
Het is ook zeker dankzij zijn innovatieve, tech-forward benadering dat de digitalisering van Howtotalk tot stand kwam.

Howtotalk geeft iedereen nieuwe inzichten, belooft Heleen. ‘Door de methode te omarmen zoals ik gedaan heb, kun je een sfeer van rust, respect en vertrouwen creëren. Zónder iemand te vergeten – en zeker jezelf niet.’

Thomas: ‘Howtotalk heeft me vaardigheden voor het leven bijgebracht’

Howtotalk: opvoedcoach in je broekzak

Meer uit het ouderschap halen? Howtotalk helpt. Leer anders omgaan met gevoelens en ontdek hoe de sfeer in huis verbetert. Je kind wordt zelfstandiger, ontwikkelt een positief zelfbeeld en krijgt meer zelfvertrouwen.

Liever bladeren? Bekijk onze boeken!