Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Over ons

Ervaringen thuis waren voor Heleen vijftien jaar geleden de aanzet voor Howtotalk. Haar oudste zoon Thomas was ‘een pittig mannetje’ met wie ze de nodige strijd had. ‘Door de bestseller How to talk so kids will listen & listen so kids will talk ontdekte ik dat de moeizame situaties met mijn kind vooral ontstonden door míjn manier van communiceren. Want hoe je als ouder omgaat met de gevoelens van je kind, heeft een enorme impact op de wijze waarop hij zich uit.’

Heleen bewerkte het boek voor de Nederlandse markt, evenals een variant met focus op rivaliteit tussen broers en zussen, en gaf ze uit onder de naam How2talk2kids. Ook in Nederland werden het absolute bestsellers: inmiddels zijn er ruim 135.000 exemplaren van verkocht.

Howtotalk geeft iedereen nieuwe inzichten, aldus Heleen. ‘Door de methode te omarmen zoals ik gedaan heb, kun je een sfeer van rust, respect en vertrouwen creëren. Zónder iemand te vergeten – en zeker jezelf niet.’

Heleen: ‘Die moeizame situaties ontstonden vooral door míjn manier van communiceren’

In de jaren die volgden ontwikkelde Heleen de Howtotalk methode tot een interactieve training die door een team van trainers wordt gegeven aan ouders en professionals in de kinderopvang.

Thomas studeerde inmiddels in de VS en dankzij zijn innovatieve, tech-forward benadering kwam de digitalisering van Howtotalk tot stand. Samen richtten ze Howtogrow op en hij verwerkte  de methode tot een training in een app. Howtogrow is inmiddels een bewust ouderschapsplatform met tal van experts op het gebied van slaap, voeding en communicatie waar Howtotalk onderdeel van is. De app wordt binnenkort uitgebreid met een interactieve community.

In de lijn van Howtotalk en Howtogrow was het een logische stap om ouders nog meer te ondersteunen in hun ouderschapsjourney met de meest optimale ontwikkeling van hun kind.  Samen met Thomas, inmiddels afgestudeerd, breiden ze hun activiteiten uit in 2024 met Howtoplay, spelend ontwikkelen vanaf dag één.

Thomas: ‘Het is bijzonder om te zien hoe we ouders kunnen bijstaan in hun ouderschapsjourney. En gaaf dat we inmiddels als founders zo met elkaar samenwerken, daar heeft Howtotalk zeker aan bijgedragen.’

 

Howtotalk: opvoedcoach in je broekzak

Meer uit het ouderschap halen? Howtotalk helpt. Leer anders omgaan met gevoelens en ontdek hoe de sfeer in huis verbetert. Je kind wordt zelfstandiger, ontwikkelt een positief zelfbeeld en krijgt meer zelfvertrouwen.

Liever bladeren? Bekijk onze boeken!