Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Op avontuur met tummy time – spelend ontdekken

Tummy tijd: voorbereiden voor tijgeren en kruipen. Buiktijd is belangrijk om spieren op te bouwen en je baby’s coördinatie te ontwikkelen. Zo bereid je je baby voor op tijgeren, kruipen en zitten. Rond een week of tien is het ideaal om dagelijks zo’n 3 tot 5 minuten buikligging in te lassen. Maar let op, als je baby moeite krijgt of begint te huilen, dan is het tijd voor een pauze. Als de vloer wat saai wordt, hebben we hier wat creatieve alternatieven!

De fitnesbal-rol Houd je vast! Neem je baby mee op een ritje op een fitnessbal. Zachtjes wiegen van voor naar achter kan een leuke variatie zijn op de buikligging. De eerste keer is even wennen, maar daarna zal je baby er echt van genieten.

Knus op schoot Leg je baby comfortabel op je schoot, met de buik naar beneden. Kalmeer ze zachtjes met een rugmassage. Een beetje variatie in hoogte maakt het extra interessant. Een contrastrijke zwart-wit kaart kan ze aansporen om hun hoofd op te tillen.

Kijkplek op veilige hoogte Onder je waakzame oog, kan een verhoogd en veilig oppervlak een leuke kijkplek zijn. Met je hand veilig in de buurt biedt dit een nieuwe kijk op de wereld en kan dit de buikligging net dat beetje extra plezier geven.

Knuffeltijd op je borst Wat is er fijner dan knuffeltijd? Leg je baby op je borst, gezichtje naar je toe. Ga een rustig gesprekje aan, moedig ze aan hun hoofd op te tillen en laat ze genieten van het uitzicht. Rond de twee en een halve maand kan je baby zijn of haar hoofdje waarschijnlijk al beter optillen.

Het allerbelangrijkste: elke baby is uniek en volgt zijn of haar eigen tempo. Het gaat erom dat jij en je baby genieten van deze speciale momenten samen. Dus, klaar om een van deze alternatieven eens uit te proberen?