Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Jouw baby’s eigen plekje in huis

Ken je dat gevoel? Je loopt even de kamer uit en bij terugkomst heeft je kleine ontdekkingsreiziger alle keukenkastjes overhoop gehaald. Het zit in hun aard, die onstilbare nieuwsgierigheid naar de wereld om hen heen. En eigenlijk is dat ook prachtig, toch?

Laten we de rollen eens omdraaien. Wat als we, in plaats van constant te zeggen ‘Nee, dat mag niet’, een eigen plekje voor onze baby of peuter creëren? Een speciaal hoekje waar ze naar hartenlust kunnen ontdekken en spelen. We noemen dit een ‘yes’ space. Denk voor je baby aan een veilig plekje in de woonkamer eventueel afgezet met een grondbox of voor je peuter aan een lade in de keuken of een plankje in de badkamer.

Je ziet het zo voor je: je peuter die stralend een oude armband of ongebruikte kam uit zijn lade uit de badkamer tevoorschijn tovert. Of zich verliest in de wonderen van een muffin bakvorm in de keuken.

Maar natuurlijk, veiligheid eerst. Als liefdevolle ouders weten we dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Het beveiligen van (keuken)kastjes en laden is één van de belangrijkste zaken als het gaat om kinderveiligheid. Met een kinderslot op kast of lade kun je voorkomen dat je baby of kind bij schadelijke producten kan zoals schoonmaakmiddelen. Zorg ook dat scherpe voorwerpen en kleine items buiten bereik blijven. En houd een oogje in het zeil, zeker bij die nieuwsgierige handjes en lange voorwerphandvatten.

Opvoeden is een avontuur, een reis. En met wat creativiteit en liefde kunnen we onze kinderen de ruimte geven die ze verdienen, terwijl we hen veilig en geborgen houden. Je voelt ‘t gelijk: de warmte, dat vertrouwen en de rust die dit met zich meebrengt in huis. Ga samen op ontdekkingstocht en bouw aan een nog sterkere, liefdevolle band met je kind. Want dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.