Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Alles wat je moet weten over inbakeren: inzichten van de specialisten

Heb je wel eens gehoord van de ‘schrikreflex’? Dit is een plotselinge beweging die baby’s soms maken. Dit kan ervoor zorgen dat ze even van slag zijn. Inbakeren kan helpen om deze kleine schokjes te verzachten. Maar als jouw kleine spruit goed slaapt zonder inbakeren, is dat ook prima. Elk kindje is anders en er bestaat geen handboek dat je verplicht om je baby in te bakeren.

Als je overweegt om in te bakeren, zijn hier enkele tips die we van experts hebben gekregen, om ervoor te zorgen dat het een veilige en positieve ervaring is voor jou en je baby:

Inbakeren is ideaal voor slaaptijd of om je kleine spruit te kalmeren als ze een beetje van streek zijn. Maar onthoud: net als volwassenen, hebben baby’s ook tijd nodig voor zichzelf. Gun ze de vrijheid om hun kleine armpjes en beentjes te bewegen en de wereld om hen heen te ontdekken. De stevige knuffel van een inbakerdoek rond de armpjes van je baby kan heel geruststellend zijn, terwijl je hun beentjes en heupjes de vrijheid geeft om te wiebelen. Heb je gemerkt dat sommige baby’s hun handjes graag dichtbij houden? Misschien vindt jouw baby dat ook fijn. Probeer een inbakerdoek die hen dat comfort geeft. Kies voor lichte materialen, bijvoorbeeld biologisch katoen. Zo zorg je ervoor dat je baby niet oververhit raakt, en het voelt ook heerlijk zacht aan op hun huidje. Zorg er altijd voor dat de bovenkant van de deken het gezichtje van je baby niet bedekt. Natuurlijk willen we niet dat ze zich oncomfortabel voelen. En een superbelangrijke tip: zorg ervoor dat de borst van je baby vrij kan uitzetten tijdens het ademhalen. Een te strakke inbakerdoek? No way! Rond de 4 tot 5,5 maanden beginnen baby’s vaak te rollen. Dat is een geweldige mijlpaal, maar het betekent ook dat het tijd is om te stoppen met inbakeren.

Vergeet niet: leg je baby altijd op hun ruggetje en op een vlakke ondergrond als het tijd is om te slapen. Dat is superbelangrijk voor hun groei en ontwikkeling. In plaats van een schommel of babyzitje, kies voor een comfortabele en veilige slaapplek.

Opvoeden brengt zijn eigen set uitdagingen met zich mee, maar vergeet niet dat je er niet alleen voor staat. Wij zijn hier om je te ondersteunen en je handvatten te geven voor deze mooie reis. We hebben allemaal onze moedeloze momenten, onze twijfels en onze vragen. En weet je wat? Dat maakt je juist een geweldige ouder. Adem diep in en glimlach naar je kleine spruit en onthoud: je doet het fantastisch.