Het avontuur van je kleintje: mentale ontwikkeling op 11 weken oud

Je hebt het zelf gezien, hoe je kleine spruit in een oogwenk verandert. Net zoals een zaadje dat uitgroeit tot een prachtige bloem, ontvouwt je baby zich elke dag een beetje meer. Laten we eens kijken naar wat er zoal op het menu staat bij een 11 weken oude baby.

Handen hoog!

Wist je dat je baby rond 2 tot 3 maanden oud een soort vriendschap sluit met z’n eigen handjes? Het is net een spelletje, waarbij de handen de hoofdrol spelen. Pak die kleine handjes eens in met een paar gestreepte wantjes en kijk hoe de ogen van je kleine spruit gaan glinsteren.

Liefde op het eerste geluid

Tussen de geboorte en zo’n 2 ½ maanden oud, begint je baby te reageren op het vertrouwde geluid van jouw stem. Net zoals jij geniet van de stem van je favoriete zanger, geniet je baby van jouw unieke klanken. Maak er een gezellig gesprekje van, het is de perfecte mix voor de groei van je kleintje.

Zoef, daar gaat de bijtring!

Rond de 2 tot 3 maanden oud, krijgt je baby oog voor objecten die bewegen. Een beetje zoals kiekeboe, maar dan met voorwerpen. Neem de siliconen bijtring en laat hem zachtjes van links naar rechts bewegen. Je zult zien, je baby volgt de bijtring alsof het een smakelijk stukje taart is.

Hoor eens, waar komt dat geluid vandaan?

Je hebt het waarschijnlijk al opgemerkt, maar rond de 2 tot 3 ½ maanden oud, begint je baby te zoeken naar de bron van geluiden. Ze kunnen nog niet precies aanwijzen waar het geluid vandaan komt, maar het is als een muzikaal avontuur voor ze. Maak wat geluiden en kijk hoe je kleine luisteraar reageert.

Rollend het leven door

Vanaf ongeveer 1 ½ tot 2 maanden oud, probeert je baby waarschijnlijk te rollen van zij naar rug. Net zoals de eerste keer dat je zelfstandig een pannenkoek omdraaide, het is een grote mijlpaal. Moedig ze aan en voor je het weet rollen ze helemaal zelf.

Trappelende vreugde

Tussen 1 ½ en 2 ½ maanden oud, zal je baby misschien beginnen met enthousiast trappelen wanneer ze opgewonden zijn. Het is net als een dansje vol blijdschap. Leg je baby zo neer dat hun beentjes een speeltje kunnen raken en kijk hoe ze hun vreugde uiten.

Elke baby is uniek, net als jouw favoriete recept. Dus haal diep adem, geniet van elke dag en onthoud: het ouderschap is een reis, geen race. Proost op alle mooie momenten die nog gaan komen!