Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Het avontuur van je kleintje: mentale ontwikkeling op 11 weken oud

Je hebt met eigen ogen gezien hoe snel je kleine spruit verandert. Net zoals een zaadje dat zich ontwikkelt tot een prachtige bloem, groeit je baby elke dag een beetje meer. Laten we eens kijken naar wat er zoal op het menu staat bij een 11 weken oude baby.

Handen hoog!

Wist je dat je baby rond 2 tot 3 maanden oud een soort vriendschap sluit met z’n eigen handjes? Het is net een spelletje waarbij de handen centraal staan. Doe je baby eens een paar gestreepte wantjes aan en kijk hoe zijn of haar ogen gaan glinsteren.

Liefde op het eerste geluid

Tussen de geboorte en zo’n 2 ½ maanden oud, begint je baby te reageren op het vertrouwde geluid van jouw stem. Zoals jij kunt genieten van je favoriete muziek, zo geniet je baby van het geluid van jouw stem. Maak er een gezellig gesprekje van, het is de perfecte mix voor de groei van je kleintje.

Kijk, de bijtring beweegt!

Rond de 2 tot 3 maanden oud, krijgt je baby interesse in bewegende objecten. Vergelijkbaar met kiekeboe, maar dan gefocust op voorwerpen. Neem de siliconen bijtring en laat hem zachtjes van links naar rechts bewegen. Je zult zien, je baby volgt de bijtring alsof het een smakelijk stukje taart is.

Hoor eens, waar komt dat geluid vandaan?

Je hebt het waarschijnlijk al opgemerkt, maar rond de 2 tot 3 ½ maanden oud, begint je baby te zoeken naar de bron van geluiden. Ze kunnen nog niet precies aanwijzen waar het geluid vandaan komt, maar ze proberen het zeker te lokaliseren. Maak wat geluiden en kijk hoe je kleine luisteraar reageert.

Rollend het leven door

Vanaf ongeveer 1 ½ tot 2 maanden oud, probeert je baby waarschijnlijk te rollen van zij naar rug. Zoals die eerste keer dat je zelf een pannenkoek omdraaide, is dit ook een belangrijke mijlpaal. Moedig ze aan en voor je het weet rollen ze helemaal zelf.

Trappelende vreugde

Tussen 1 ½ en 2 ½ maanden oud, zal je baby misschien beginnen met enthousiast trappelen wanneer ze opgewonden zijn. Het is een uiting van blijdschap. Leg je baby zo neer dat hun beentjes een speeltje kunnen raken en kijk hoe ze reageren.

Elke baby is uniek, net zoals elk recept zijn eigen charme heeft. Dus haal diep adem, geniet van elke dag en onthoud: het ouderschap is een reis, geen race. Proost op alle mooie momenten die nog gaan komen!