Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

De educatieve voordelen van spelen met buisjes en bakjes

Kinderen vinden de eenvoudigste dingen fascinerend, en dat is maar goed ook. Uit onderzoek blijkt namelijk dat simpel speelgoed zoals doorzichtige buisjes en bakjes meer invloed kan hebben op de ontwikkeling van je kind dan je denkt.

Wetenschap achter het spel

Studies tonen aan dat baby’s van 14 maanden die met buisjes spelen, net zo goed begrijpen hoe objecten in elkaar passen als kinderen van 21 maanden die met bakjes spelen. Dat is nog eens snel leren!

Spelideeën die werkelijk werken

  1. Ballengooi: Hang een buisje verticaal aan de muur met een mandje eronder. Laat je baby er een balletje in gooien. Dit spelletje is niet alleen leuk maar ook goed voor de oog-handcoördinatie.
  2. Rollende avonturen: Laat eerst zien hoe een bal door een buis rolt en geef daarna de bal aan je baby. Je baby zal het geweldig vinden!
  3. Mini-glijbaan: Leg het buisje schuin en rol er een bal doorheen. Samen kijken naar de bal die naar beneden rolt, is altijd een hit.
  4. Badtijd experiment: Tijdens het badderen kun je een buisje en een bal gebruiken om te laten zien hoe dingen drijven en zinken.

Simpel speelgoed zoals doorzichtige buisjes en bakjes kan een krachtig hulpmiddel zijn voor de ontwikkeling van je baby. Het is niet alleen leuk maar ook verrassend leerzaam.