Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Het magische van de was: leerzame momenten

Heb je er ooit aan gedacht dat de was doen een leerzame ervaring voor je kind zou kunnen zijn? Laat me je verrassen! Die berg kleding en die draaiende trommel kunnen de basis vormen voor talloze speelse leermomenten.

De wasmachine: een wereld op zich! Kleine ontdekkingsreizigers zijn vaak gefascineerd door huishoudelijke apparaten, en de wasmachine is geen uitzondering. Laat ze helpen met het in- en uitladen van kleding, en zie hoe hun ogen stralen bij het indrukken van elke knop.

Sokken sorteren: een kleurrijk avontuur! Wist je dat kinderen rond de 20 maanden al beginnen met het herkennen van kleuren en vormen? Gebruik die bonte sokkenla voor een kleine quiz. “Welke sokken horen bij elkaar?” Geniet van hun trots als ze het goed hebben!

Kleding sorteren: wie draagt wat? Je kind leert snel wie welke kleding draagt. Een leuk spel? Samen ontdekken welk kledingstuk van wie is. “Kun je je shirt vinden? En waar is papa’s broek?” Het is niet alleen leerzaam, maar ook een gezellig moment samen.

Vouwkunstwerkjes! Zelfs peuters kunnen de basis van het vouwen leren. Laat ze zien hoe je een doekje in tweeën vouwt. Voor je het weet, hebben jullie samen een hele stapel gedaan!

Samen opruimen: alles op zijn plek! Het opruimen van kleding kan ook een leuk spel zijn. Geef elk kledingstuk een ‘thuis’. “Waar woont het t-shirt? En de broek?” Opruimen wordt zo een feestje.

Elke dag een beetje. Maak er een dagelijkse gewoonte van om je kleintje te laten helpen met het verzamelen van de vuile was. Een kleine taak met een groot effect: verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen.

Ja, opvoeden is een avontuur. En soms vinden we de mooiste momenten op de meest onverwachte plekken. De was doen zal nooit meer hetzelfde zijn. Het is een tijd van samenzijn, leren en lachen. Dus de volgende keer dat je denkt: “Oh nee, de was!”, denk dan aan de glimlach op het gezicht van je kind en de prachtige momenten die jullie samen beleven.

How2talk2kids: Effectief communiceren met kinderen

Bekijk product