Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Ontdekken en leren aan de eettafel: hoe peuters spelenderwijs de wereld begrijpen

Als ouders van peuters weten we dat onze kleintjes kleine ontdekkers zijn, vooral aan de eettafel. Het moment waarop ze met hun eten beginnen te gooien, is niet zomaar een rommelige fase, maar een cruciaal onderdeel van hun ontwikkeling. Ze leren over hun omgeving en zwaartekracht, allemaal door een stukje spaghetti of een broccoli roosje te laten vallen.

Deze ‘experimenten’ kunnen uitdagend zijn, maar ze bieden ook een kans om te leren. Een kalm, duidelijk en empathisch antwoord van onze kant is essentieel. Als je peuter met eten gooit, blijf dan rustig en leg uit dat eten bedoeld is om te eten, niet om te gooien. Bied veilige alternatieven aan, zoals een mandje met zachte ballen of opgerolde sokken, zodat ze op een geschikte manier hun nieuwsgierigheid kunnen uiten.

Dit geldt ook voor het expres morsen met drinken. Reageer niet met irritatie, maar verplaats hun glas en vertel je peuter dat het er staat wanneer ze willen drinken. Als het morsen doorgaat, plaats het glas dan buiten bereik en leg rustig uit waarom.

De Howtogrow-app en de Howtotalk-methode bieden ouders inzicht in deze benadering. Deze methode benadrukken positief opvoeden, met een focus op respect, empathie en het bevorderen van zelfstandigheid. Ze zijn ontworpen om ouders te helpen dagelijkse uitdagingen, zoals driftbuien en eetproblemen, aan te pakken.

“How2talk2kids” is een waardevol hulpmiddel voor elke ouder. Het boek biedt praktische communicatievaardigheden voor het opbouwen van een positieve relatie met je kind en het creëren van een harmonieuze sfeer thuis.

Het begrijpen en begeleiden van het gedrag van je peuter kan soms een uitdaging zijn. De Howtogrow-app en de Howtotalk-methode bieden echter de tools en technieken die nodig zijn om een ondersteunende omgeving te creëren waarin je kind kan groeien en bloeien.

Elke keer dat eten de vloer raakt, is een kans om samen te leren en te groeien. Met geduld, liefde en de juiste aanpak kunnen deze momenten worden omgezet in waardevolle leermogelijkheden. Dit maakt deel uit van het avontuur van het ouderschap, waarbij zowel jij als je kind samen groeien.

How2talk2kids: Effectief communiceren met kinderen

Bekijk product