Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

De voorkeur van je kind voor één ouder: hoe, wat en waarom?

Is jouw kleintje plotseling helemaal fan van mama of papa en laat hij of zij de andere ouder links liggen? Geen paniek! Dit is een normaal onderdeel van hun ontwikkeling. We hebben enkele praktische en laagdrempelige tips voor je.

1. Accepteer de realiteit:
Kinderen gaan door fases heen. Net zoals ze plotseling een bepaald speelgoed geweldig vinden en het de volgende dag negeren, kan hun voorkeur voor een ouder van tijd tot tijd wisselen.

2. Toon begrip:
Die kleine schatjes begrijpen nog niet helemaal hoe hun keuzes anderen kunnen beïnvloeden. Het is net alsof ze zelf hun veters willen strikken, terwijl ze het nog niet kunnen. Ze proberen het gewoon uit.

3. Oefen geduld:
Soms wil je gewoon opgeven en denken: “Oké, doe het dan maar op jouw manier!” Maar diep van binnen weten we dat geduld de sleutel is om deze fase door te komen.

4. Geef altijd liefde:
Ook al voel je je soms buitengesloten, onthoud dat liefde de basis is van jullie band. Geef dat extra beetje aandacht, zeker op de dagen dat het het meest nodig is.

5. Flexibiliteit is je vriend:
Elk kind is uniek. Wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander. Wees bereid om je aanpak aan te passen en vind wat het beste werkt voor jouw gezin.

Bonustip:
Heb je al eens overwogen wat exclusieve tijd met je kind kan doen? Dit kan jullie band versterken en hen helpen zich speciaal te voelen. Dus, waar wacht je nog op? Tijd om nieuwe herinneringen te maken!

Vergeet niet, net zoals in elk ander aspect van het leven, is het normaal om je als ouder soms overweldigd of onzeker te voelen. Het belangrijkste is om te blijven leren, je aan te passen en vooral te genieten van elke stap in deze prachtige reis die we ouderschap noemen!

How2talk2kids: Effectief communiceren met kinderen

Bekijk product