Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Duik in de wondere wereld van de eerste communicatie

De allereerste weken van je kleine spruit zitten bomvol ontdekkingen. Een van de grootste avonturen? Het leren volgen van visuele en auditieve signalen. Zet dus je koffie klaar, maak het jezelf gemakkelijk, en ga met ons mee op reis door deze betoverende fase.

De wondere wereld door de ogen van je baby

Begin het spel met een vrolijk en kleurrijk kaartje. Beweeg deze langzaam heen en weer voor het gezichtje van je kleine. Het kan zijn dat dit in het begin nog wat lastig is, maar onthoud: alles op zijn eigen tempo.

Voeg nu wat extra plezier toe! Beweeg een zachtjes schuddende, kleurrijke rammelaar langzaam voor het gezichtje van je baby. Het zorgt voor een hele nieuwe dimensie. Zijn de oogjes gekruist? Geen zorgen, dat hoort erbij! Ze zijn nog maar net begonnen hun kijk op de wereld te ontwikkelen.

Geluiden ontdekken, een muzikaal avontuur

Rond de vierde week merk je misschien dat je baby ineens meer aandacht heeft voor geluiden uit de omgeving. Wat een mooie kans om de oortjes te laten wennen aan de geluiden van het dagelijks leven!

Creëer een rustige omgeving en laat de symfonie van het alledaagse beginnen. Het ritselen van een stuk papier, het storten van granen in een pot, het tikken van een lepel tegen een schotel. Vertel je kleine over de geluiden terwijl je ze maakt. Wie weet draait hij zijn hoofdje wel in de richting van het geluid!

Merk je dat de oortjes van je baby gespitst zijn bij het horen van het geluid en dat de oogjes zoeken naar de geluidsbron? Dat zijn de eerste stapjes in de wereld van luisteren!

Deze activiteiten kunnen de vreugde van het ouderschap nog vergroten. En vergeet niet, je doet dit niet alleen. We zijn er om elkaar te helpen en van elkaar te leren. Ouderschap kent geen standaard handleiding, maar samen ontdekken we wat het beste werkt voor jou en je kleine wonder!