Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

De wereld van getallen ontdekken met je baby

Tussen de dagelijkse drukte door is het soms een uitdaging om nieuwe dingen te introduceren aan onze kleintjes. Maar wist je dat het leren van cijfers net zo speels en eenvoudig kan zijn als hun favoriete spelletje? Laten we samen op een speels wiskundig avontuur gaan!

  1. Samen tellen tijdens het boodschappen doen! Elk tripje naar de supermarkt wordt een ontdekkingsreis. “hoeveel appels hebben we in het zakje?” of: “tel jij de pakjes sap in ons mandje?” zonder dat ze het beseffen, zijn ze al spelenderwijs aan het rekenen.
  2. Snacktijd kan zeker ook een leermoment zijn! Tijdens een pauze, twee koekjes voor jou en eentje voor je kleintje. welke stapel is groter? en als een koekje breekt? dat zijn er ineens twee in hun ogen.
  3. Lerend spelen is altijd een succes. Samen blokken tellen terwijl je een toren bouwt, of knuffels sorteren voor het slapengaan; elk spelletje kan een rekenmomentje zijn.
  4. Ontdek de wereld van ‘groot’ en ‘klein’! die grote teddybeer naast de kleine? een geweldig moment om het over ‘groot’ en ‘klein’ te hebben. of laat ze hun eigen handje vergelijken met die van jou. plezier gegarandeerd!
  5. Ritme en getallen. handjeklap-spelletjes, voeten stampen op de grond, liedjes met een duidelijk ritme; het zijn allemaal manieren om te spelen met herhaling en getallen.

Opvoeden is een ontdekkingsreis. en terwijl we samen groeien en leren, is het belangrijk om te onthouden dat elk moment, hoe klein ook, een kans is om te leren en te verbinden.