Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Een wereld van ontdekkingen voor je kleintje: 5 leuke activiteiten

Zodra je baby de leeftijd van vijf tot zes maanden bereikt, transformeert hij of zij in een echte ontdekkingsreiziger. Je baby gaat alles intensief voelen, in de mond stoppen en onderzoeken. Maar hoe kan je die natuurlijke nieuwsgierigheid verder stimuleren? Hier zijn vijf leuke activiteiten die je eenvoudig thuis kunt uitvoeren. Ze geven niet alleen de ontwikkeling van je baby een boost, maar zorgen ook voor gezellige momenten samen!

Kleurrijke sensorische flesjes: Overweeg je om een sensorisch flesje te maken? Neem een doorzichtig plastic flesje en vul dit met water, olie en een beetje voedselkleurstof. Je baby zal vast en zeker gefascineerd raken door de bewegingen en kleurveranderingen. Zorg ervoor dat je de dop goed vastlijmt om te voorkomen dat je baby deze kan openen.

Betoverende lintenmand: Een wasmand gevuld met linten van verschillende kleuren, lengtes en texturen kan een geweldige ervaring zijn voor je kleintje. Het is eenvoudig, maar zeer effectief voor het prikkelen van de zintuigen.

Waterpret met speelgoed: Neem een ondiep bakje, vul het met water en voeg een drijvend speeltje toe. Dit is niet alleen leuk, maar ook bevorderlijk voor de motoriek en het concentratievermogen van je baby. Zie hoe je kleintje zich verliest in deze waterwereld.

Speels schoppen met ballonnen: Rond deze leeftijd beginnen baby’s te ontdekken dat ze geluid of beweging kunnen maken met hun voetjes. Wat dacht je van het bevestigen van een paar met helium gevulde ballonnen aan de enkels van je baby? Je kleintje zal het geweldig vinden om te schoppen en te zien hoe de ballonnen bewegen.

Sensorische zakjes zonder knoeien: Met hersluitbare plastic zakjes kun je diverse sensorische activiteiten creëren zonder rommel. Een zakje gevuld met ijs en een beetje water kan al voor veel plezier zorgen. Andere ideeën zijn een zakje met haargel en pompoms, meel gemengd met water en voedselkleurstof, of misschien zelfs pompoenzaadjes.

Het mooie aan deze activiteiten is dat je niet alleen de ontwikkeling van je baby stimuleert, maar ook zelf kunt genieten van de interactie en het plezier dat je kleintje beleeft. Ga samen aan de slag en vergeet vooral niet te genieten van deze speciale momenten!