Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Help je baby met leren zitten

Laten we het eens hebben over de eerste momenten waarop je baby probeert te zitten. Je ziet het wanneer je baby z’n hoofdje omhoog probeert te houden. Het is geweldig om dat te zien.

De beste plek voor je baby om te leren zitten is een lekkere zachte speelmat met veel kleuren. Babystoeltjes zijn prima, maar het is ook goed en fijn voor je baby om zelfstandig te wiebelen terwijl jij dichtbij bent. Laat je baby, tussen het zitten door, ook veel liggen. Dat is goed voor hun spieren.

Meestal, tussen de 5 en 8 maanden, gaat je baby zonder hulp zitten. Dat is echt zo’n “snel, maak een foto!” moment.

Wil je je baby ondersteunen bij het zitten? Plaats hem dan tussen je benen. Misschien leunt je baby een beetje voorover of gebruikt hij zijn handjes. Kussens komen nu goed van pas. Leg een paar kussens om je baby heen of gebruik een wasmand met kussens erin als zitplek. Maar let wel goed op je baby.

Valt je baby een beetje? No worries, dat is normaal. En je zult zien dat je baby zich snel leert opvangen en zelfs speelgoed pakt terwijl hij zit.

Onthoud: je bent altijd bij je baby. Samen geniet je van elk mooi moment. Het ouderschap is in deze fase zeker intensief, maar het is ook een prachtige en inspirerende reis die je veel voldoening geeft.