Veilige zorg voor je pasgeboren baby: we zijn er voor je

Een gloednieuw leven verwelkomen is een ervaring vol vreugde, maar brengt ook zijn deel van zorgen met zich mee. Jij, als kersverse ouder, wil natuurlijk niets anders dan de allerbeste zorg voor je kleintje. Hoe zorg je ervoor dat je baby veilig en gelukkig is? Geen zorgen, we zijn er om je te helpen. Dit wordt even wennen, maar samen lukt het ons wel. Hier zijn enkele waardevolle tips.

Een veilig badje voor je baby

Het baduurtje kan een magisch moment zijn tussen jou en je baby. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook veilig is? Het is eenvoudig. Ga voor een babybadje met antislip eigenschappen en vul het met warm water, niet te heet. Ongeveer 5 tot 8 cm diep is prima. Je elleboog of pols kan je perfect helpen om de temperatuur te checken. Heb je alles bij de hand voor het badderen – zeep, handdoek, washandje? Mooi! En vergeet niet: een oogje in het zeil houden is altijd een must.

Een vlotte luierwissel, veilig en wel

Ja, het luiergedeelte is een uitdaging. Maar zelfs als je baby nog niet rolt, kun je ongelukjes vermijden met een simpele veiligheidsriem op de commode. Zorg altijd voor een goede voorraad luiers en doekjes. Mocht je toch iets moeten halen, pak je kleintje dan mee.

Een rustige slaap, de veilige manier

Weersta de drang om die knusse deken of dat favoriete knuffeldier in de wieg te leggen. Houd de slaapplaats van je baby zo leeg mogelijk. Een stevig matras met een strak hoeslaken doet wonderen. En laat je baby op zijn ruggetje slapen. Knuffelen is heerlijk, maar probeer te voorkomen dat je in slaap valt terwijl je je baby wiegt.

Comfortabele kleertjes, met een plus

Het perfecte outfit voor je baby? Eén laagje meer dan wat jij aan hebt. Als jij een T-shirt draagt, ga dan voor een rompertje en een T-shirt voor je kleintje. Is het warm? Dan is een rompertje genoeg. Houd je baby in de gaten voor tekenen van oververhitting. Voor kouder weer kies je voor laagjes die je snel kunt toevoegen of verwijderen.

Veilig je baby dragen

Wat voor draagzak je ook gebruikt, zorg ervoor dat het hoofdje van je baby naar de zijkant is gericht en niet naar jouw borst.

Eerste hulp: we’ve got you covered

Kleine wondjes aan vingers en handjes? Geen nood. Vermijd pleisters, die kunnen verstikkingsgevaar opleveren. Gebruik in plaats daarvan gaas om het bloed voorzichtig weg te deppen tot het stopt.

We staan naast je op deze prachtige reis van het ouderschap, om je te helpen elk moment veilig en vreugdevol te maken. Vertrouw op je instincten en onthoud: je bent de ouder die je wilt zijn. Wij zijn er om je te ondersteunen.