Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Veilige zorg voor je pasgeboren baby: we zijn er voor je

Een gloednieuw leven verwelkomen is een ervaring vol vreugde, maar brengt ook zijn deel van zorgen met zich mee. Jij, als kersverse ouder, wil natuurlijk niets anders dan de allerbeste zorg voor je kleintje. Hoe zorg je ervoor dat je baby veilig en gelukkig is? Geen zorgen, we zijn er om je te helpen. Het is een aanpassingsperiode, maar met de juiste informatie kom je er wel doorheen. Hier zijn enkele waardevolle tips.

Een veilig badje voor je baby

Het baduurtje kan een magisch moment zijn tussen jou en je baby. Maar hoe zorg je ervoor dat het ook veilig is? Het is eenvoudig. Ga voor een babybadje met antislip eigenschappen en vul het met warm water, niet te heet. Ongeveer 5 tot 8 cm diep is prima. Je elleboog of pols is ideaal om de temperatuur te testen. Heb je alles bij de hand voor het badderen – zeep, handdoek, washandje? Mooi! En vergeet niet: een oogje in het zeil houden is altijd een must.

Een veilige en efficiënte luierwissel

Ja, het luiergedeelte is een uitdaging. Maar zelfs als je baby nog niet rolt, kun je ongelukjes vermijden met een simpele veiligheidsriem op de commode. Zorg altijd voor een goede voorraad luiers en doekjes. Mocht je toch iets moeten halen, pak je kleintje dan mee.

Een rustige slaap, de veilige manier

Weersta de drang om die knusse deken of dat favoriete knuffeldier in de wieg te leggen. Houd de slaapplaats van je baby zo leeg mogelijk. Een stevig matras met een strak hoeslaken doet wonderen. En laat je baby op zijn ruggetje slapen. Knuffelen is heerlijk, maar probeer te voorkomen dat je in slaap valt terwijl je je baby wiegt.

Comfortabele kleertjes, met een plus

De perfecte outfit voor je baby? Draag bij je baby één laagje meer dan wat jij zelf aan hebt. Als jij een t-shirt draagt, ga dan voor een rompertje en een t-shirt voor je kleintje. Is het warm? Dan is een rompertje genoeg. Let op tekenen van oververhitting bij je baby. Voor kouder weer kies je voor laagjes die je snel kunt toevoegen of verwijderen.

Veilig je baby dragen

Ongeacht de draagzak die je kiest, zorg ervoor dat je baby’s hoofdje opzij is gericht en niet tegen je borst.

Eerste hulp: we staan voor je klaar

Heeft je baby kleine wondjes aan zijn vingers of handjes? Geen zorgen. Vermijd pleisters, die kunnen verstikkingsgevaar opleveren. Gebruik in plaats daarvan gaas om het bloed voorzichtig weg te deppen tot het stopt.

We staan naast je op deze prachtige reis van het ouderschap, om je te helpen elk moment veilig en vreugdevol te maken. Vertrouw op je instincten en onthoud: je bent de ouder die je wilt zijn. Wij zijn er om je te ondersteunen.