Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Verrijkende speelideeën voor je kleintje van één tot drie maanden

Je hebt een prachtig bundeltje vreugde thuis dat nu gevoed, goed uitgerust en klaar is voor wat speelse pret. We gaan niet alleen lachen en giechelen, maar we gaan ook hun wereld een beetje uitbreiden. Maak je klaar, ouders! We gaan op avontuur.

Geluidstour door het huis: Neem je kleintje mee op een geluidstour in je eigen huis. Merk op hoe hun oogjes oplichten bij het tikken tegen een raam of het geluid van de magnetron. Terwijl je rondloopt, beschrijf de geluiden alsof je de gids bent van deze geweldige ‘Geluidensafari’.

Kletsen en voorlezen: Je bent nooit te jong voor een goed gesprek! Hier zijn wat gezellige praat-tips:

  • Hou vol! Je kleintje absorbeert elk woord, zelfs als ze nog niet terug kunnen praten.
  • Niets gaat boven een face-to-face gesprek.
  • Gebruik rijke en gevarieerde woorden. We willen immers een kleine woordkunstenaar creëren!
  • Je zal merken dat je vanzelf in een melodieuze toon gaat praten. Perfect, je baby zal er dol op zijn!
  • Pak een boek met contrasterende afbeeldingen en geniet van de visuele ervaring.
  • Moedig je baby aan om geluiden te maken. Herhaal hun geluidjes, wacht even, en doe het dan nog een keer. Hiermee leg je de basis voor ritme in gesprekken.
  • Probeer ongeveer 15 minuten per wakker uur te praten – het is als een mini-taalbootcamp voor je kleintje.

Ballonplezier: Ballonnen zijn niet alleen voor feestjes. Ze zijn ook fascinerende objecten voor je baby. Met een witte ballon en een permanente marker maak je een high-contrast speeltje dat hun aandacht zal grijpen.

Papierpret: Papier kan zoveel plezier geven. Scheur en verfrommel een velletje voor de ogen van je kleintje en kijk hoe ze reageren.

Eigen handjes ontdekken: Baby’s kunnen gefascineerd raken door hun eigen handen. Maak een DIY speeltje met een stukje stof met zwart-witte patronen en kijk hoe ze hun eigen handjes ontdekken.

Met deze activiteiten bied je je kleintje een liefdevolle en stimulerende omgeving. Geniet van deze magische momenten, want het zijn juist deze eenvoudige, huiselijke ervaringen die de mooiste herinneringen maken!