Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Het stimuleren van het kruipavontuur van je baby

Voordat je baby gaat lopen, is er eerst de fase van kruipen. Dit is een belangrijke ontwikkelingsstap voor je baby. Kruipen helpt namelijk bij het ontwikkelen van de hand-oogcoördinatie en de balans. Het is een essentiële vaardigheid die beide zijden van het lichaam van je baby leert samenwerken.

De Kruipmijlpalen:

  • Achteruit buikglijden (rond 7-8 maanden): Veel baby’s bewegen eerst achteruit voordat ze vooruit gaan. Dit is een normaal onderdeel van hun motorische ontwikkeling.
  • Zelfstandig zitten en draaien (8-9 maanden): In deze fase begint je baby de wereld vanuit een zittende positie te verkennen.
  • Vooruit buikglijden (8-9,5 maanden): Dit is wanneer ze beginnen te schuiven en echt vooruitgaan. Moedig ze aan met een speeltje dat net buiten hun bereik is.
  • Optillen op handjes en knietjes (8-9 maanden): Rond deze tijd zul je zien dat je baby zijn buik van de grond probeert te tillen en daadwerkelijk begint te kruipen.
  • Kruipen met opgetilde buik (9-11 maanden): Dit is de fase waarin de meeste baby’s echt beginnen te kruipen. Je kunt dit proces ondersteunen door een veilige en stimulerende omgeving te creëren.

Het is begrijpelijk dat je als ouder de grote mijlpalen van je baby wilt vieren, maar vergeet dan deze niet: het leren kruipen is een belangrijke tussenstap in de ontwikkeling van je kind.

Het ouderschap is een uitdagende, maar ook prachtige ervaring. En, zoals we bij Howtotalk altijd zeggen: opvoeden met zelfvertrouwen doordat je meer inzicht hebt in het hoe en waarom maakt het allemaal net ietsje makkelijker maar ook nóg mooier.