Lekker actief: een hindernisbaan voor je peuter

Stap 1: Een beetje beweging, een hoop plezier Je kleine spruit is twee jaar en barst van de energie. Springen, rennen, dansen – het hoort er allemaal bij. Wat dacht je ervan om deze energie om te zetten in iets leuks en leerzaams? Een hindernisbaan in je eigen tuin of woonkamer! Het klinkt misschien als een flinke klus, maar met deze tips wordt het een koud kunstje.

Stap 2: Veiligheid eerst, plezier daarna Een paar kussens hier, een krijtstreep daar, een speeltunnel als je die hebt – maar altijd veilig. Zorg ervoor dat alles stevig staat en dat er nergens scherpe randjes zijn. Een blije peuter is een veilige peuter.

Stap 3: Aan de slag met je kleintje Begin simpel. Een lijn op de grond om overheen te lopen? Hartstikke leuk! Daarna kun je verder bouwen:

  • Een touw om over te springen.
  • Hoepels om in te duiken.
  • Een stoel of tafel om onderdoor te kruipen.
  • Knuffelbergen om overheen te klimmen.

En weet je wat het leukste is? Je peuter kan je helpen met bouwen!

Stap 4: Krijtplezier in de buitenlucht Alleen wat krijt bij de hand? Geen probleem! Teken wat vormen op de stoep en laat je kleintje springen, huppelen en draaien. Samen plezier maken was nog nooit zo makkelijk.

Stap 5: Samen groeien en leren Deze hindernisbaan is niet alleen maar leuk; het helpt ook met het ontwikkelen van motorische vaardigheden, geheugen en zelfregulatie. En, oh ja, die blije lach op het gezicht van je kind? Die is onbetaalbaar.

Stap 6: geniet van elk moment Tijd om te spelen, te lachen, en te genieten van jullie tijd samen. Dit zijn de momenten waar het om draait.

Jouw hindernisbaan, jouw regels Dat was het! Een hindernisbaan maken hoeft niet moeilijk te zijn. Met een beetje creativiteit en de hulp van je kleine helper heb je zo een dag vol plezier. Geniet ervan, en deel vooral je hindernisbaan-avonturen met ons. Veel speelplezier!

How2talk2kids: Effectief communiceren met kinderen

Bekijk product