Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Lekker actief: een hindernisbaan voor je peuter

Stap 1: Een beetje beweging, een hoop plezier Je kleintje is twee jaar en zit vol energie. Of het nu springen, rennen of dansen is, je peuter doet het allemaal. Hoe leuk zou het zijn om deze energie om te zetten in iets zowel vermakelijks als leerzaams? Denk aan een hindernisbaan in je eigen tuin of woonkamer. Het lijkt misschien een grote uitdaging, maar met deze tips is het zo gepiept.

Stap 2: Veiligheid eerst, plezier daarna Een paar kussens hier, een krijtstreep daar, misschien een speeltunnel als je die hebt – maar zorg altijd dat alles veilig is. Zorg dat alles stabiel staat en dat er geen scherpe randen zijn. Als je peuter veilig is, is hij ook blij.

Stap 3: Bouw samen met je kleintje de hindernisbaan Begin simpel. Een lijn op de grond om overheen te lopen? Dat is al hartstikke leuk! Daarna kun je verder gaan:

  • Een touw om overheen te springen.
  • Hoepels om doorheen te stappen.
  • Een stoel of tafel om onderdoor te kruipen.
  • Stapels knuffels waar je peuter overheen kan klimmen.

Het leukste? Je peuter kan helpen bij het bouwen!

Stap 4: Tekenen met krijt in de buitenlucht Heb je alleen wat krijt? Dat is al genoeg! Teken wat vormen op de stoep en laat je kleintje springen, huppelen en draaien. Plezier maken was nog nooit zo eenvoudig.

Stap 5: Samen groeien en leren Deze hindernisbaan is meer dan alleen plezier; het helpt ook bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden, geheugen en zelfregulatie. En die blije lach van je kind? Dat is gewoon onbetaalbaar.

Stap 6: Geniet van elk moment Tijd om samen te spelen, lachen en genieten. Hier draait het allemaal om.

Het is jouw hindernisbaan, dus jij bepaalt de regels. Het maken van een hindernisbaan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met wat creativiteit en hulp van je peuter heb je zo een hele dag plezier. Geniet ervan en deel je avonturen met ons. Veel speelplezier!

How2talk2kids: Effectief communiceren met kinderen

Bekijk product