Een eenvoudige techniek om de beenkracht van je baby te versterken

Lekker op de bank zitten, een koffietje in de hand, en dan: daar gaat je baby weer, zijn beentjes trappelend en druk uitoefenend op alles wat hij kan vinden. Of het nu zijn knuffel, de poef of misschien wel de hond is, het is een prachtig gezicht om te zien hoe je baby zijn wereld ontdekt.

Nu je toch zo gezellig op de bank zit, waarom zou je niet de kans pakken om je kleine ontdekkingsreiziger een handje te helpen? Plaats je hand en onderarm tegen de onderkant van hun voetjes, als een soort opstapje. Dit geeft ze een stevig oppervlak om tegen te duwen, en je kunt zelf de vorderingen van je kleine krachtpatser voelen.

Als je kleintje rond de 1 ½ tot 2 ½ maanden oud is, zal je merken dat de beentjes nog meer gaan bewegen, vooral als je baby zich goed voelt of geïnteresseerd is in iets. Dit is het voorspel op het kruipen en lopen, dus hoe leuk zou het zijn om deze ontwikkeling te ondersteunen met een simpele oefening?

Ga lekker met je baby op een kleedje liggen en beweeg hun beentjes zachtjes heen en weer. Dit helpt je baby te wennen aan het gevoel van beweging. Door hun beentjes zachtjes te buigen bij de heupen en knieën, versterk je niet alleen hun spiertjes, maar bevorder je ook hun besef van hun eigen lichaam. Maar let op! Doe het altijd rustig en kijk goed naar de reacties van je baby om ervoor te zorgen dat ze zich prettig voelen.

Deze simpele oefening, die niet meer nodig heeft dan een klein beetje tijd en jouw liefdevolle aandacht, kan echt een boost geven aan de spierkracht en de algehele fysieke ontwikkeling van je baby. Het gaat niet om het haasten naar de volgende mijlpaal, maar om het stimuleren van hun natuurlijke groei op een zorgzame en vrolijke manier. Dus neem een theetje of koffietje, ga lekker zitten en geniet van elke kleine stap op deze journey van het ouderschap.