Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Actieve binnenspellen om grijze dagen leuk te maken

Ken je die dagen dat slecht weer je dwingt om met je energieke peuter binnen te blijven? Als ouder heb ik daar ook mee geworsteld, maar ik heb een aantal eenvoudige, leuke activiteiten gevonden waarmee die kleintjes zich heerlijk kunnen vermaken. En het mooie is, je hebt er niet veel voor nodig!

Plakband autowegen

Zet een kopje thee, pak wat plakband en miniatuurautootjes en creëer samen met je peuter een hele wereld op je vloer of tafel. Je hoeft niet eens speciale tape te kopen. Wat zwart vilt en wit plakband kan al wonderen doen. Laat je fantasie de vrije loop: stoplichten, rotondes of zelfs kleine tunnels. Voeg wat bouwblokken toe voor bergen en bruggen. Zie hoe de ogen van je peuter oplichten terwijl jullie samen een stad bouwen.

Kleurrijke sprint

Spelenderwijs leren en veel rennen, klinkt dat niet geweldig? Kies een paar kleurrijke vellen papier uit en plak ze op verschillende plekken in de kamer. Roep een kleur en zie je kleine racen om het zo snel mogelijk aan te raken. Voeg wat variatie toe met sprongen of zelfs sluipen. En als je peuter zich zelfverzekerd voelt, laat hem of haar dan de leiding nemen!

DIY tunnels en binnenhuis ‘croquet’

Wie had gedacht dat je met wat gekleurd papier en speelgoedautootjes zo’n spannend spel kon maken? Vouw papieren tot tunnels en laat je peuter ze met autootjes of balletjes verkennen. Het helpt hun fijne motoriek te ontwikkelen en biedt uren speelplezier. En een klein geheimpje: als ze de tunnels blijven omstoten, is het stiekem een leuke manier om geduld en voorzichtigheid te oefenen.

Paddleball met borden en ballonnen

Eenvoudig, maar oh zo leuk! Plak een ijsstokje op een papieren bord en je hebt een perfecte paddle voor een ballon. Samen proberen de ballon zo lang mogelijk in de lucht te houden, daagt niet alleen je peuter uit, maar is ook een geweldige workout voor jou!

Wanneer je merkt dat de energie van je peuter eindelijk begint te verminderen, nestel je dan samen op de bank met een van onze Howtotalk boeken. Het is niet alleen een geweldige manier om te verbinden, maar ook om hen voor te bereiden op de vele uitdagingen en avonturen die nog komen gaan.

How2talk2kids: Effectief communiceren met kinderen

Bekijk product