Nieuw Howtoplay speelgoedboxen. Bestel ze nu op howtoplay.eu

Podcasts

In de podcast van Howtotalk helpt en inspireert founder Heleen de Hertog je in de communicatie met je kind. Beluister deze afleveringen direct online of in jouw favoriete podcast-app. Alle overige afleveringen kan je vinden in de Howtotalk-app.

Scheidingen en samengestelde gezinnen

In deze podcastaflevering zijn Heleen en Larissa in gesprek met Janneke Kemner, een trainer van Howtotalk. Janneke vertelt over haar scheiding en de dynamiek van een samengesteld gezin. Vragen zoals ‘Hoe vertel je aan de kinderen dat je gaat scheiden?’, ‘Wat is jouw rol ten opzichte van je bonuskinderen?’, of ‘Hoe ga je er mee om als regels bij papa of mama verschillend zijn?’ worden in deze aflevering uitgebreid besproken. We hopen dat deze aflevering en de vaardigheden die hierin aan bod komen jou en je (bonus)kind zullen helpen in de uitdagingen die een scheiding of een samengesteld gezin met zich mee kan brengen.

Afscheid nemen op school

Het afscheidsmoment op het schoolplein of in de gang kan voor kinderen als een hele grote overgang voelen. Ze schakelen vanuit een vertrouwde thuissituatie ineens over naar iets nieuws zoals het kinderdagverblijf of school. In deze podcast bespreken we een aantal tips die kunnen helpen om het afscheidsmoment gemakkelijker te laten verlopen. Zie jij vaak op tegen het afscheidsmoment, heeft je kind regelmatig moeite om jou los te laten, of ben je simpelweg benieuwd welke stappen behulpzaam zijn bij het afscheid nemen? Beluister dan nu deze aflevering!

Schoppen, bijten en slaan

Het kan zomaar zijn dat je kind in een bepaalde situatie reageert door te bijten, te slaan of te schoppen. Wellicht is je eerste reactie om meteen boos te worden op het kind, maar wat is op dat moment eigenlijk een behulpzame reactie van een ouder? Waar komt het gedrag vandaan? En hoe kan je je kind leren om in de toekomst op een andere manier te reageren? Beluister nu deze nieuwe podcastaflevering waarin Heleen dit allemaal uitlegt!

Ontdek alle afleveringen

Wil je meer afleveringen beluisteren? Download de howtotalk-app in de App Store en beluister daar alle talks. Ook vind je in de app een volledige Howtotalk-training en meer dan 100 vaardigheden met direct toepasbare voorbeeldzinnen.

» Download de Howtotalk-app