Howtotalk vind je nu op Everge: Hét platform voor bewust opvoeden

Kinderen van 4 tot 12

Je kind kan heel veel zelf, maar nog lang niet alles. Dit is vaak de aanleiding van strijd en discussies. De Howtotalk-methode biedt je handvatten om je kind te begeleiden, los te laten én beter te begrijpen.

Voor wie

Communicatiemethode voor iedereen

Voor jou, voor mij, voor iedere ouder die meer wil voor zijn of haar kind. Meer zelfvertrouwen. Een positiever zelfbeeld. Gevoelens van gelijkwaardigheid en zelfstandigheid.

Maar ook voor iedere ouder die meer wil voor zichzelf. Meer vanzelfsprekendheid in hoe je dingen oplost qua opvoeding. Meer harmonie binnen het gezin, bijvoorbeeld tijdens de spitsuren. Meer rust in huis. Meer tijd voor leuke gesprekken in plaats van moeizame discussies.

Echt voor iedereen

Misschien heb je een heel goede band met je kinderen. Opvoedproblemen zijn je vreemd. Hooguit af en toe een ruzietje of een gezonde discussie. Je doet veel op gevoel, maar soms loop je toch wel eens ergens tegenaan. Hoe je iets nu weer moet brengen of waarom ze niet gewoon luisteren zonder een strijd.

Ook voor jou is onze methode heel geschikt om die (enkele) oneffenheden in je relatie met je kinderen glad te strijken. Je zult zien dat je band nóg hechter wordt. Lees het boek, probeer het uit en deel je ervaring met ons.

Howtotalk is gebaseerd op een andere manier van luisteren naar kinderen en praten met kinderen. Onze methode staat voor een betere communicatie, waardoor de relatie met je kind verdiept. Zowel jij als je kind krijgen daardoor meer zelfvertrouwen. Opvoeden wordt simpeler, effectiever en vooral leuker.

Effecten

Betere communicatie met je kind

Het effect van de Howtotalk-methode is een betere communicatie tussen jou en je kind. Door het toepassen van de vaardigheden, zul je een ongekende verandering ervaren: je kind voelt zich begrepen! Jullie relatie verdiept en zowel jij als je kind krijgt meer zelfvertrouwen. De methode is simpel, praktisch en direct toepasbaar. Effect (en dus succes) gegarandeerd!

Speerpunten van de effecten

 • De methode is simpel, praktisch en direct toepasbaar.
 • Je kind zit lekkerder in zijn vel.
 • Je kind leert zijn gevoelens beter onder woorden te brengen, waardoor zijn frustratie als iets niet lukt afneemt.
 • Je kind voelt zich echt gehoord.
 • Je begrijpt je kind, zonder dat je iets voor hem invult.

Heleen vertelt:

De zwemjuf kwam naar me toe en ook zijn meester sprak me aan op de gang. Wat zit Thomas (5) de laatste tijd toch lekker in zijn vel! Ze vonden afzonderlijk van elkaar dat Thomas enorm vooruit was gegaan, hij was minder dwars, meer meewerkend. Ik dacht bij mezelf: Thomas is niet veranderd, ík ben anders gaan communiceren met hem. Voorheen was mijn houding:

‘Omdat jij zo doet, moet ik zo op jou reageren. Als jij niet luistert, dan wordt het ook niet echt gezellig.’

Het was een negatieve spiraal waar ik in zat. Door de vaardigheden leerde ik te luisteren naar wat er achter zijn woorden zat en leerde ik me meer te verplaatsen in hem. Door als het ware in zijn schoenen te stappen en door écht te luisteren. En door regels duidelijker te benoemen – zonder persoonlijk te worden – bood hij er minder weerstand tegen.

‘Springen doen we buiten; niet op de bank’, in plaats van: ‘Hoe vaak moet ik nog zeggen dat je niet op de bank mag springen!’

Hij ging meer meewerken en de sfeer verbeterde enorm.

Wat kan Howtotalk jou bieden?

 • Leer je kind beter begrijpen, waardoor je je beter kunt inleven in je kind.
 • Leer beter omgaan met de gevoelens van je kind, met alle positieve gevolgen die daaruit voortkomen.
 • Stel duidelijk je grenzen, terwijl de relatie met je kind goed blijft en zich zelfs verdiept. Je kind neemt verantwoordelijkheid voor zijn gedrag en komt zelf met oplossingen.
 • Leer je kind te complimenteren waardoor het zelfbeeld verbeterd.

Bij onze opvoedmethode pas je de vaardigheden uit de verschillende bouwstenen toe, waarbij je je eigen normen en waarden integreert. De volgende vragen kun je met behulp van onze methode te beantwoorden:

 • Wat vind jij nu echt belangrijk?
 • En hoe zeg je dat tegen je kind op zo’n manier dat het werkelijk tot hem of haar doordringt?
 • Hoe zorg je ervoor dat jullie een écht goede communicatie hebben?

Geen reden om langer te wachten. Begin meteen met lezen!

Howtotalk-ervaringsdeskundigen

Chris, vader van 2 kinderen van 4 en 6

‘Ik heb echt een ander contact met mijn dochters; intenser, ze vertellen meer. En dat allemaal doordat ik hen anders benader.’’

Saskia, moeder van 2 kinderen in de leeftijd van 9 tot 12

‘Voorheen werd elke vraag aan mijn dochter een strijd: ‘Ma-ham, ik moet ook altijd van jou…’ Toen ik voor het eerst een vaardigheid toepaste, zei mijn dochter: ‘Wát zeg je nou, mam?!’ Ik reageerde kalm met: ‘Hoe zou je dan willen dat ik het je zou vragen?’ Sinds de training spreken we echt inhoudelijk over onze communicatie. Het is inmiddels ook echt ingepast in mijn communicatiepatroon, waardoor gesprekken natuurlijker verlopen. Mijn dochter reageert nu veel beter op mij.’BEKIJK PRAKTIJKERVARINGEN VAN ANDEREN

Boek & training

Bestel het boek

Nieuwsgierig geworden naar onze methode en wat die voor jou kan betekenen? Wacht dan niet langer en bestel het boek. Daarna ga je zelf aan slag aan de hand van de voorbeelden, praktijksituaties, strips en veelgestelde vragen in ons boek. Door veel te oefenen leer je op een andere manier te communiceren en een leukere ouder te worden.

Volg de training

En een leukere ouder word je! Het boek helpt je op weg. Toch zit er een grote stap tussen denken en doen. Wil je begeleid worden in het proces, volg dan onze training. Je krijgt de vaardigheden écht onder de knie en kunt ze makkelijker toepassen in de praktijk.