Howtotalk vind je nu op Everge: Hét platform voor bewust opvoeden

Kinderen van 0 tot 4

Van baby tot peuter, they grow up so fast. Zo ook zijn vermogen tot communiceren. Nu moet je hem alleen nog leren begrijpen. Echt begrijpen. En hij jou. De Howtotalk-methode helpt je hiermee.

Voor wie

Voor iedere opvoeder!

De Howtotalk-methode is geschikt voor iedere ouder of opvoeder die bewust wil opvoeden en die openstaat voor een andere benadering. De methode is bedoeld voor kinderen van 2 tot 20 jaar. Maar het is nooit te vroeg om te beginnen. De resultaten merk je heel goed; je kinderen krijgen meer zelfvertrouwen en zitten lekkerder in hun vel.

Onze methode is niet soft, maar kent juist duidelijke regels. Je kunt het zien als een vloer en plafond, waarbinnen jij je kind keuzes geeft en autonomie biedt.

Begin vandaag !

Respectvol opvoeden is als sporten; je weet dat het goed voor je is, maar doe je het genoeg? Nou, nee, of veel te weinig. En voor echt respectvol opvoeden geldt hetzelfde. Je wil het wel graag, maar je bent vaak moe of chagrijnig. Je geduld is gewoon ver te zoeken en je kinderen zijn recalcitrant of driftig.

Zie Howtotalk dus als sporten; het is nooit te vroeg om te beginnen en alle beetjes helpen. Gelukkig is dit veel gemakkelijker in je dagelijkse patroon in te passen. Soms kost het een minuut, soms een paar. Begin vandaag nog, want ook voor jou is deze methode een verrijking in je opvoedcarrière.

Taalontwikkeling

Omdat onze methode erg op taal is gericht, is het extra goed voor de taalontwikkeling van je kind. Er wordt veel beschreven, uitgelegd en informatie gegeven. Een extra motivator voor het gebruik van de methode dus!

Tel tot 10 en haal adem

Vanaf dat allereerste lachje tot de eerste echte driftbui, kinderen zijn bijzonder en fascinerend, maar tegelijkertijd een ware uitdaging. Je voelt een diepe verbintenis, maar je kind kan je ook ongelooflijk boos maken. Jouw schattige peuter kan plotseling omslaan in een klein heksje of een driftig draakje.
Soms is dat prima te handelen, maar soms krijgen ze je op de kast. Of beter gezegd: ‘They know how to push your buttons.’

Adele Faber (1 van de 2 auteurs van het boek) zegt het treffend: ‘Isn’t it amazing how angry a 2-year old can make you?’ Want wat kunnen ze je op de kast krijgen! Wij hebben die fase ook meegemaakt en weten dus hoe heftig het kan zijn. Je kent ze wel, die situaties: een driftige peuter op de grond, een huilende baby in de box en een kleuter die net uit school komt en niemand heeft om mee te spelen. Join in.

Eerste-hulp-kit

Op dit soort momenten is Howtotalk je eerste-hulp-kit. Lees, pas de vaardigheden toe en ervaar wat er gebeurt in je eigen laboratorium (keuken of woonkamer). Gebruik humor (hoofdstuk 2). Geef een keuze over ‘hoe’ iets gebeurt (‘wat’ er gebeurt bepaal jij) of plak regels aan dingen of situaties (in plaats van aan de persoon).

Beschrijf!

Onze methode leert je te beschrijven wat je ziet, in plaats van te oordelen of evalueren. Hierdoor ontstaat er ruimte voor je kind om zelf na te denken over wat hij kan doen. Hij kan nu zelf een oplossing bedenken, in plaats van klakkeloos (met tegenzin) de door jou opgedrongen oplossing volgen. En dit geldt zelfs voor peuters!

Effecten

Zelfvertrouwen en positief zelfbeeld

Communiceren volgens de Howtotalk-methode zorgt zowel voor jou als je kind voor meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

  • Goed omgaan met gevoelens
  • Grenzen stellen
  • Discipline handhaven zonder autoritair te worden
  • Autonomie stimuleren en zelf oplossingen laten bedenken

Deze spilpunten zorgen ervoor dat de relatie met je kind verbetert en verdiept. En het toepassen van de methode zorgt ervoor dat je kind zich écht begrepen voelt.

Howtotalk-ervaringsdeskundigen 

Inge, moeder van 2 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4

‘Het lukte me niet om mijn zoon te bereiken op momenten dat het echt nodig was. Ik werd daar zo wanhopig van, dat ik op een avond al surfend op het internet Howtotalk vond. Ik heb veel aan het boek en heb me inmiddels ook ingeschreven voor de training omdat ik het toch lastig vind om de vertaalslag te maken naar mijn situatie met mijn zoon.

Boek & training

Bestel het boek

Wil jij ook de communicatie met je kind verbeteren en verdiepen? Begin gelijk en bestel het boek. Weinig tijd? Geen probleem! Lees eerst alleen hoofdstuk 1. Of begin met de stripjes. Dan leg je het boek weer even weg. Een dag, een week; het maakt niet uit. Er is geen deadline. Werk het boek rustig door, stap voor stap, in jouw tempo.